22 decembrie 2005

 

Despre Crucea cosmica

astrolog Rodica Purniche
membru Asociatia Astrologilor din Romania

Generalitati
Crucea cosmica este o configuratie planetara care antreneazatoate cele patru Elemente, facilitand actiunea la unison a celor patru Elemente - Foc, Pamant, Aer, Apa. Ea este de trei feluri: -fixa, atunci cand planetele care o alcatuiesc se afla in Semnele zodiacale fixe Taur, Leu, Scoprion, Varsator -cardinala, atunci cand planetele care o alcatuiesc se afla in Semnele zodiacale cardinale Berbec, Rac, Balanta, Capricorn -mobila, atunci cand planetele care o alcatuiesc se afla in Semnele zodiacale mobile Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti.

Departe de a fi semnul unor nenorociri implacabile, aceasta configuratie planetara este una dintre cele mai necesare pe calea evolutiei spirituale, deoarece, desi nu este deloc comoda energia pe care o genereaza, ea ne ajuta sa depasim ceea ce ne limiteaza, fiind semnul iesirii din ignoranta sau din starea tamasica. E adevarat insa ca aceste depasiri si iesiri nu se mai fac in conditii armonioase - daca evenimentele cu care ne confruntam pe durata unei astfel de configuratii sunt total neplacute, asta inseamna ca saltul pe care suntem cumva"obligati" sa-l facem trebuia facut mai demult, numai ca noi am ignorat atunci oportunitatile create si am irosit aspecte astrale armonioase.

Crucea cosmica fixa
Semnificatii

Folosita de la mediu spre inferior, energia acestei configuratii se manifesta in viata noastra sub forma tuturor tipurilor de blocaje, inhibitii, stari de criza, frustrari, motivatii false sau inconstiente, aptitudini negative, sete de putere, posesivitate de orice fel, violenta, acte criminale sau teroriste, asasinate, rezistenta incapatanata la schimbare - practic, nativul (sau chiar un grup uman,fie el mic sau mare) scoate la suprafata tot ceea ce are mai murdar, mai negativ, mai satanic in el. La nivel social pot fi lovituri de stat, acte falimentare, inrautatirea nivelului de trai, tendinte de orientarea civilizatiei umane catre valorile de consum, catre o perspectiva terna sau chiar grosiera a vietii. Sunt de avut in vedere, totodata, posibile crize religioase si spirituale ale omenirii sau situatii de criza generala in cadrul gruparilor/scolilor spirituale sau religioase. Deobicei, societatile secrete de orientare negativa actioneaza pe durata unor astfel de configuratii, cum tot pe durata lor oamenii lipsiti de perspectiva spirituala sau, dimpotriva, cei care detin cunoasterea spirituala dar o folosesc in sens negativ decad probabil iremediabil. Tipul de karma care se acumuleaza in aceste perioade este karma de atasament posesiv (mai ales de placerile efeemere ale vietii) sau chiar karma sexuala, mai ales daca in crucea cosmica fixa sunt implicate Venus, Marte, Saturn, Pluto. Folosita de la mediu spre superior, energia rezultanta confera forta interioara, putere de transformare, reusita la toate nivelurile, vointa armonioasa si, mai ales, capacitatea de a accepta Vointa Divina in viata umana, echilibrul valorilor, imbinarea armonioasa a vietii interioare cu cea exterioara, asimilarea corecta a valorilor superioare; de retinut ca, pe durata unor astfel de configuratii, se manifesta plenar trecerea calitatii in cantitate - acum au loc asimilarea, structurarea si cresterea valorilor de orice fel in fiinta umana in special si in civilizatia umana in general. Desi perioada este scurta daca ne raportam la durata consecintelor, ea este de foarte mare intensitate (deoarece acum se manifesta pregnanat calitatile de rece si greu).

Urmari si consecinte
Nu este de mirare ca, pe durata acestor configuratii planetare, oamenii pier, renunta, se separa, parasesc planul fizic, cedeaza intr-o directie sau alta sau, dimpotriva, se incapataneaza sa mearga indirectii gresite, cum tot acum ei se pot confrunta cu boli foarte grave (precum boli care ii duc la parasirea planului fizic, boli care necesita interventii chirurgicale grave - de exemplu, amputari sau extirpari) sau cu evenimente majore ale vietii, care uneori tind sa-i marcheze atat de puternic, incat sa ramana pe corpul auric sub forma engramelor. Insa, in acelasi timp, cei care fac salturi, le fac pentru totdeauna. Si inca inbine!

Descriere
Actuala cruce cosmica fixa s-a format spre sfarsitul lunii noiembrie (desi ea si-a semnalat existenta inca din octombrie) si vadura in actuala configuratie pana spre sfarsitul lunii ianuarie. Are incomponenta planetele Marte, Saturn, Jupiter, Neptun aflate in Semnele zodiacale Taur, Leu, Scorpion si, respectiv, Varsator. La momentul formarii ei, Marte se afla in conditie retrograda si a generat prima etapa a Crucii cosmice in intervalul 21-24 octombrie, cand a antrenat in configuratie Luna Neagra. Prezenta planetelor Jupiter si Neptun in aceasta configuratie avertizeaza asupra unei crize religioase profunde a omenirii, care tinde sa fie traita intens mai ales la nivel colectiv, iar prezenta Lunii Negre in pre-perioada de maxim atrage atentia asupra posibilelor lupte pentru putere si a lipsei de iubire, care pot afecta toate domeniile vietii, indiferent de nivelul de constiinta sau de afectiune al fiecaruia.

Durata
La data de 31octombrie Soarele activeaza si el pentru a doua oara aceasta configuratie, pe care o mentine pana la data de 11 noiembrie. Infine, perioada de maxim a acestei configuratii a inceput in data de 29 noiembrie (cand Jupiter a intrat in cuadratura cu Neptun) si va dura pana la data de 18 ianuarie, cand configuratia se va desface dupa ora18.00, prin parasirea configuratiei de catre Marte. Zilele de 19 si 26 decembrie precum si zilele de 2, 8 si 15 ianuarie pot fi ceva mai dificile, cu o toleranta de +/-12 ore inainte si dupa fiecare dintre ele, deoarece in aceste zile Luna se adauga si ea configuratiei facand pe rand conjunctii cu Saturn, Jupiter, Neptun, Marte si din nou cu Saturn. Pe durata unei astfel de configuratii planetare ne sunt necesare autocontrolul, simtul masurii, intelepciunea, rabdarea, acceptareaVointei Divine, raportarea permanenta la Dumnezeu-Tatal si la eternul nostru model divin Iisus, curele de purificare, o dieta predominant yang, dietele terapeutice, fuziunea amoroasa cu continenta sexuala. Unora le sunt indicate si perioade de abstinenta daca apar probleme de comunicare, dificultati de orice fel, stari de gelozie si atasament posesiv. In zilele in care Luna se afla in preajma planetelor cu care va realiza conjunctii, modalitatea spirituala care ne poate ajuta cel mai mult in evolutia noastra este iertarea. Sunt recomandate in aceste perioade actiunile care urmaresc eficienta sau realizarile concrete si actiunile dinamice precum excursiile, intalnirile de tip conferinta, congres, workshop.

Comments: Trimiteți un comentariu



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?